Wie zijn wij?

Wij, Jan en Angèle Duppen, openden in Februari 1999 onze zaak op in de Maasstraat.
Wat begon als herenmodezaak is sinds 2013 uitgebreid met een damesafdeling; CHARLAIN DONNA.

Wie een bezoek brengt aan CHARLAIN zal al snel merken dat we een grenzeloze passie en liefde voor het vak hebben.

Angèle heeft het vak van thuis uit meegekregen, en is, zeg ‘geboren achter de toonbank.’

Haar overgrootvader begon ten tijde van W.O 1 de zaak.

Dit begon met manufacturen, klein meubelen, linnengoed, heren- en kinderkleding.

Toen in de jaren ’60 haar moeder in de zaak erbij kwam werd er damesmode aan toegevoegd. Dit werd al snel bepalend en al vlug genoeg werd de zaak omgezet naar een volledige damesmodezaak met de naam: Modehuis Gommans.

Angèle heeft, voordat ze thuis de zaak in ging, eerst nog bij een aantal gerenommeerde zaken in het land gewerkt om het vak onder de knie te krijgen. Toen de tijd rijp was kon ze toetreden tot de zaak thuis, waar ze 10 jaar lang gewerkt heeft, totdat ze in 1999 samen met Jan hun eigen herenmodezaak openden in Weert.

Jan is van huis uit groot gebracht in de horeca, zijn ouders en grootouders hadden een eigen bruin café;  dit bedrijf heeft ruim 80 jaar lang bestaan.

De moeder van Jan was een echte zakenvrouw die de zaak van haar ouders overnam, samen met zijn vader, welke daarvoor werkzaam was bij de Telegraaf in Amsterdam. Werken in de horeca is een vak apart, hiervoor moet je echt in de wieg zijn gelegd. Het gastheerschap heeft Jan van thuis uit meegekregen. Hij heeft voordat hij, met Angèle, voor zichzelf begon jarenlange ervaring opgedaan bij een aantal gerenommeerde herenmodezaken.

De passie voor het hebben van een eigen zaak is ons dus niet vreemd. Voor ons is het heel belangrijk dat kwaliteit de boventoon voert en we zijn eerlijk en oprecht in ons advies. We hebben in de loop der jaren een fijne en trouwe klantenkring opgebouwd. Op een gegeven moment kroop het bloed toch waar het gaan kon en werd in 2013 een nieuw hoofdstuk toegevoegd: CHARLAIN Donna. Inmiddels hebben we dus ook hier een mooi merkenpakket en een fijne klantenkring opgebouwd.

Kortom: ‘Ondernemer dat word je niet, dat ben je!’